Vårtema: Midt i blant oss

Studentmenigheten har som tema dette semesteret «midt i blant oss».

For ikke lenge siden leste jeg en roman skrevet av Simon Stranger som heter «Leksikon om lys og mørke».

Boka handler om episoder fra Henry Oliver Rinnan sitt liv, han var norsk agent i det tyske sicherheitsdienst i Trondheim under 2. verdenskrig. Sammenvevd med fortellingene fra hans liv flettes historien til den jødiske familien Komissar.

Dette er en historie som på mange måter er så brutal at man ikke helt kan gripe at dette har foregått i Trondheim, vår egen by, for under hundre år siden. Like i nærheten av våre studiesteder.

Derfor gjør det også inntrykk når et av bokas mål er å lete etter lys og mørke, håp og håpløshet midt i det som er for brutalt til å ta inn over seg. Spørsmålet jeg sitter igjen med er: Hvorfor blir livet slik som det blir? Hvorfor blir vi slik som vi er?

Temaet «midt i blant oss» fikk meg til å tenke på denne boken. For midt i blant oss er lys og mørke. Midt i blant oss er alt det gode. Midt i blant oss er det forventning og kunnskap. Midt i blant oss er vennskap og kjærlighet.

Men midt i blant oss er også det som er mørkt og vanskelig. Midt i blant oss er et knust hjerte. Midt i blant oss er stress og avmakt. Midt i blant oss er krig, klimaendringer og mennesker på flukt.

Midt i blant oss er livet. Som både er herlig, men som også kan være skikkelig vanskelig.

Jeg tror at Gud er midt i blant oss. Jeg tror at Gud går med oss både når livet er godt og når livet utfordrer. Jeg tror at Gud er relevant for våre liv.

Vi i studentmenigheten ønsker på ulike måter å belyse dette tema «midt i blant oss» i løpet av våren. Vil du høre mer? Kom på studentgudstjenestene i Nidarosdomen klokken 18.00 annenhver søndag.