Å gi livet en luftetur

Studentlivet er hektisk med mye krav til å yte best mulig. Derfor er det naturlig at noen kjenner på stress og blir sliten. Studentlivet handler likevel ikke bare om faget. Det handler også om hvordan vi har det som mennesker. Vi kan være flinke og dyktige, men likevel kjenne at livet ikke henger helt sammen. Kanskje er studietiden en spesielt sårbar tid der vi formes og gjør viktige valg for resten av livet. Jeg tror at det da kan være godt å ta livet på en liten luftetur. Sette seg ned med et annet menneske og bare snakke i vei for å finne ut av ting en lurer på. Hvem er jeg egentlig? Hvordan vil jeg jeg være? Hva er det jeg trives best med? Hvorfor kjenner jeg på tomhet og tristhet? Hvorfor faller jeg utenfor og kjenner meg utenfor? Hvordan skal jeg takle hverdagen når den blir så krevende? Hvorfor kjenner jeg på angst? Hva gir livet egentlig dyp mening? Dette og mange andre spørsmål er det at unge tar opp i samtale med studentprestene. Kanskje du går å kjenner på noe av dette i din hverdag. Vær ikke redd for å ta kontakt med oss eller på chatten. Husk vi er her for deg! 

Chat med studentprestene

17. aug, 2020

Studentprestenes chat er åpnet

Chatten vår er tilgjengelig TIRSDAGER kl. 13-15 og TORSDAGER kl. 16-18!

18. aug, 2020

VI ER HER FOR DEG

Studenthverdagen er i gang! På tross av Covid- 19. Den har gitt oss noen nye rammefaktorer som vi bare må takle. Det handler om avstand og nærhet. Om berøringsangst. Smittevern. Om digitalisering og mer tid bak en skjerm. Midt i det hele skal du leve og studere.
Livet rommer så mye, også din fortid. Du ha mange ting med deg i bagasjen, når du starter som student ved NTNU. For de som er nye, er det ikke alltid like lett å etablere seg på et nytt sted. Det kan være krevende å finne nye venner og å lærer seg nye rutiner, men mye av dette vil heldigvis gå seg til. Studietiden handler mye om å finne ut hvem du skal være og hva du skal gjøre? Da er det også lurt å gå på leiting i sitt eget liv. Det kan være en lang reise. Bruk derfor den nye studentprest-chatten. Her kan du komme i kontakt med oss, være anonym og kanskje få svar på noe du er opptatt av. Velkommen.

Glimt fra akademisk åpningsgudstjeneste / Academic Opening Service

Vi gjengir her noen glimt  fra Akademsik Åpningsgudstjeneste
 
Her er hilsen fra styreleder i Studentskipnaden Sofie Carlsen Bergstrøm 

Tale Akademisk åpningsgudstjeneste - Sit

Kjære nye og gamle studenter, mitt navn er Sofie Carlsen Bergstrøm og jeg er styreleder i Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim og arbeider med og for studentvelferden for studentene i disse byene.

 Studietiden handler om mer enn bare pugging og forelesning. Det handler om mer enn eksamensnerver, lesevaner og karakterer. Studietiden er stor og brutal, men den er vakker. Den representerer noe fantastisk, den representerer kunnskap og frihet. Og den representerer samhold og utvikling.

Mange har hørt at «i år vil bli annerledes». Og det vil den nok bli. Dette studieåret vil mest sannsynlig ikke ligne på noe vi har sett tidligere, og det vil prege denne studentgenerasjonen. Jeg mener det skal være lov til å føle skuffelse, sinne og frustrasjon. Et brudd med en forventning kan også være et tap som utløser en sorg man må håndtere. Fordi dette studieåret blir ikke som vi hadde tenkt. Enten det er første møte med høyere utdanning eller man går inn i sitt siste år for denne gang.

Jeg frykter at vi kommer til å se ensomheten få rom til å vokse dette året. Jeg frykter at gode vennskap ikke får blomstre og at erfaringer ikke blir erfart. Jeg frykter for de som synes terskelen blir for høy nå, og for de som ikke dras ut av en ond spiral av personen ved siden av på lesesalen. Og mest av alt frykter jeg for tapt læring, utvikling og utforskning. 

Fordi studietiden handler om mer enn bare pugging og forelesning. Det er nye relasjoner, det er kollektivt eksamensstress, det er kjærlighet og det er samarbeid. Det er den magiske læringen som oppstår når vi kommer sammen og får rom til å tenke høyt. Jeg håper derfor at alle løfter blikket en ekstra gang dette året. Sier et hei ekstra og sender en ekstra invitasjon. Vi i Sit har et ansvar her, det er studielivet som er vårt mandat. Så jeg håper at vi alle kan stå sammen om dette, og at vi i kollektiv sørger for at til tross for et ekstra hinder, så kan 2020/2021 bli et fantastisk studieår likevel.

Takk for meg.

 

 • Velkommen som student i Trondheim!

  Studentprestene er ansatt av Den norske kirke og er en del av velferdstilbudet til studentene i Trondheim.

  Vår viktigste oppgave er å være en samtalepartner for deg som av ulike grunner trenger noen å snakke med. Tilbudet er uavhengig av tro og livssyn, og det spiller heller ingen rolle hvilket studiested du tilhører.

  Annenhver søndag holder vi kveldsmesser i Nidarosdomen, vi arrangerer Friends & Food for norske og internasjonale studenter og legger til rette for fellesskap i ulike sammenhenger.

 • Trenger du noen å snakke med?

  Vi tar imot studenter til samtale på våre kontorer på Dragvoll, eller i lånte samtalerom på de andre campusene.

  Til studentpresten kan du komme med hva du måtte ha på hjertet. Du trenger ikke ha en religiøs bakgrunn eller problemstilling - du som kommer bestemmer hva vi skal snakke om. Vi har taushetsplikt og tid.

  Vi er her for deg!

  Ta kontakt for å avtale tid på: studprest@adm.ntnu.no

 

 

Lik Studentprestene i Trondheim på Facebook

Følg studentpresteneitrondheim på Instagram